Paluu ja palautukset


Kaikki mitä haluat tietää palautuksista ja palautuksista:

Kuinka palata?
Sinun täydellinen tyytyväisyys on tärkeä BARKAVELATille! Jos et ole tyytyväinen verkkoon tilattuihin tuotteisiin, voit palauttaa ne täysin maksutta 28 päivän kuluessa toimituksesta.
Jotta paluusi voidaan käsitellä oikein, varmista, että tavarat ovat alkuperäisessä kunnossa, käyttämättömiä, kaikki tunnisteet ja alkuperäiset pakkaukset sisältyvät. Pidätämme oikeuden evätä 28 päivän jakson jälkeen palautettuja kohteita, jotka eivät ole samassa kunnossa kuin olet vastaanottanut ne.

Palauta kengät Palautus-sivumme kautta. Sitten asiakaspalveluumme ottaa sinuun yhteyttä 24 tunnin kuluessa.

palautukset
Kun palautat kohteen, olemme sitoutuneet palauttamaan ostohinnan mahdollisimman pian! Tämä ei tule koskaan olemaan myöhempää kuin 14 päivää siitä päivästä, jona saamme palautetun kohteen (t), ja varmistimme, että ne noudattavat palautusoikeutta.
Palautus sisältää palautettujen tavaroiden kustannukset ja täyden tuoton (kun palautat kaikki samaan ostoon kuuluvat tuotteet) kustannukset, myös (lähtevät) toimitusmaksut, jotka perustuvat halvimpaan toimitukseen, jota tarjoaa meille. Jos palautat vain osan samaan ostoon kuuluvista kohteista, lähetysmaksuja ei palauteta.

vaihtoa
Kuvittele eri väriä? Koko ei sovi odotetusti? Ei ongelmaa.
Sinulla on 28 päivää toimituksesta vaihtaa kohteita. Voit asettaa uuden tilauksen ja lähettää tuotteet takaisin palautuspolitiikkamme mukaisesti; annamme sitten palautuksen ensimmäisestä tilauksestasi. Tämä johtuu siitä, että varastomme ei ole asetettu vaihtoon.
Jos olet saanut viallisen, vahingoittuneen tai väärän kohteen, olemme täällä auttamassa! Ota ensin yhteyttä asiakaspalveluun.

Kuinka kauan minun täytyy odottaa palautustani?
Yleensä ei ole pitkä! Palautukset kestävät yleensä 3–10 työpäivää, jotta ne näkyvät pankkitilillesi siitä päivästä, jona saamme palautuksen vahvistusviestin meiltä ... Nopeus riippuu kokonaan pankista tai maksupalveluntarjoajasta: jotkin pankit ovat nopeampia kuin muut.
Jos 10 työpäivän jälkeen et ole vielä saanut palautustasi, ota yhteyttä pankkiisi ja asiakaspalveluumme.
Huomaa, että jos maksat PayPalin kautta, hyvitys myönnetään takaisin PayPal-tilillesi eikä suoraan kyseiseen tiliin liittyvään korttiin.