Toimitustiedot


Toimitustiedot

Kuriirit toimittavat maanantaista perjantaihin klo 8–18. Kaikki toimitukset on allekirjoitettava. Tarkista toimituksen yhteydessä pakkaus vahingoittumisen varalta. Jos näyttää siltä, ​​että tuotteet ovat vaurioituneet, älä hyväksy lähetystä.


Mistä voin lähettää tilaukseni?


Kuriirit tulevat kotiin tai työpaikkaan Belgiassa, Tanskassa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Luxemburgissa, Alankomaissa, Norjassa, Espanjassa, Ruotsissa, Tšekissä, Suomessa, Puolassa ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa *. Huomaa, että kuriirit eivät toimita postilaatikoihin.

* Valitettavasti emme voi toimittaa edellä mainittujen maiden merentakaisille departementeille ja alueille, Kanaalisaarille, Gibraltarille, Mansaarelle, Isle of Wightille, Shetlandin saarille, Andoralle, Ceutalle, Melillalle, Kanariansaarille, Campione d'Italialle Città del Vaticano, Livigno, San Marino, Monaco, Büsingen am Hochrhein, Helgoland, Grönlanti ja Färsaaret. Kaikki näihin paikkoihin osoitetut tilaukset peruutetaan.
Miten voin seurata tilaustani?

Napsauta lähetysvahvistuksen sähköpostiviestissä olevaa raidan ja jäljityksen numeroa. Siirry sitten kuriirin verkkosivuston seuranta-osioon ja täytä seuranta- ja jäljenumero, jonka löydät lähetysvahvistuksen sähköpostiviestistä.

Milloin lähetät tilaukseni?

Haluamme, että hankit uuden ostoksen mahdollisimman pian! Siksi aloitamme tilausten valmistelun heti, kun saamme maksun. Jos tilaamasi tuote on tällä hetkellä loppu varastosta, yritämme hankkia sen toisesta varastostamme muissa maissa ja lähettää sen sieltä. Tällöin tilauksen käsittely- ja toimitusaika voi olla hieman pidempi.

Jos laitat tilauksesi viikonlopun aikana, aloitamme sen käsittelyn seuraavana maanantaina.


Kuinka kauan toimitusaika on?


Normaali toimitus Toimitusajat ovat 3-6 työaikaa, jos lähetämme kenkiä Alankomaiden varastosta.

Normaali toimitus Toimitusajat ovat 8–12 työaikaa, jos lähetämme kenkiä Yhdysvaltojen tai Aasian varastoista.


Huomautus: Meidän mainitsemamme toimitusajat ovat vain viitteitä eivätkä ne ole taattuja. Viimeisin toimitusaika on 30 päivää. Pyrimme ilmoittamaan sinulle mahdollisista viivästyksistä, mikäli mahdollista. Siltä osin kuin laissa sallitaan, emme ole vastuussa vahingoista, jotka johtuvat myöhäisestä toimituksesta.

Olen saanut jotain muuta kuin mitä tilasin! Mitä nyt?

Ouch, huono! Harvinaisissa tapauksissa saattaa tapahtua, että virheellinen kohde lähetetään ihmisvirheen vuoksi. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme välittömästi ja kerro asiasta. Teemme kaikkemme ratkaistaksemme sen sinulle.
Kohta puuttuu erästä. Miten voit auttaa?
Huomautus: Yleensä neuvoa sinua kieltäytymään toimittamasta, jos ulompi laatikko näyttää vahingoittuneena, liian kevyeltä sisällöltä tai väärin. Tällöin paketti palautetaan automaattisesti meille, ja palautamme sinulle kohteen.
Jos huomaat, että erä puuttuu toimituksen jälkeen, ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme (joka tapauksessa 2 päivän kuluessa toimituksesta). Tiimimme aloittaa tutkinnan kuriirin kanssa. Koska saatamme kysyä sinulta valokuvia ulkokotelosta, älä heitä sitä pois. Jos vahvistetaan, että tuote on kadonnut kauttakuljetuksessa, palautamme sinulle tietysti kadonneesta tuotteesta.